Matotuotteet kalastukseen ja kompostointiin

Mat'O on Kiteen Mato ja Mullan tuotemerkki, mistä tunnistaa Kiteellä tuotetun madon. Kalastajat ja kompostoinnin harrastajat voivat tilata Kiteen Mato ja Multa Oy:n matoja ympäri vuoden, koska kasvatamme matoja myös talvella.

Laadukkaat matokompostorit kalastajien onkimatojen tuotantoon ja kotitalusjätteen matokompostointiin on valmistettu Yhdysvalloissa.

Madot ja matokompostorit toimitetaan Matkahuollon välityksellä ja tilaukseen lisätään rahtikulut. Lähetyksen nouto tapahtuu Matkahuollon asiamieheltä tai Matkahuollon jakopakettina. 

Tilaukset voi tehdä ja maksaa verkkokaupan kautta.

KOMPOSTIMADOT

Kotimaisia kompostimatoja matokompostiin. Kotimainen mato ei ole vieraslaji päästessään luontoon kompostista. Kompostimadot soveltuvat etenkin lämpökompostoinnin jälkeen tapahtuvaan jälkikompostointiin, jolloin jälkikompostointi tapahtuu nopeammin.

Alla muutama huomioitava seikka matokompostiin

Matojen runsas lisääntyminen ottaa aikaa matokompostissa noin kuukauden. Eläinperäisiä tuotteita (liha, maitotaloustuotteet) ei pidä pistää matokompostiin ellei eläinperäistä materiaa ole ensiksi lämpökompostoitu. Matokompostin hoidossa riittävä kosteus ja ilmavuus ovat tärkeitä tekijöitä. Turpeeton kompostikuivike on hyvä  materiaali sitomaan matokompostin hajuja ja se pitää matokompostin sopivan kosteana ja ilmavana. Lisäksi kasvikuituinen kompostikuivike omaa sopivan pH:n missä madot viihtyvät verrattuna hapan turve.

Kysy tarjous halutessasi tietyn kokoisia  matoja tai  pakkauksen, missä on enemmän matoja. Matokompostoinnin harrastajille voimme toimittaa kompostimatoja ja vanhaa kompostipohjaa reilusti.

Matojen lisääntyminen matokompostorissa

Matojen populaatio tuplaantuu kompostorissa noin kolmessa kuukaudessa. Madot munivat ja ne haudotaan koteloissa. Kompostorin jokaisessa alustassa voi olla n. 1,5 kg matoja, tai noin 3000 matoa. Matojen ylituotannosta ei ole huolta, sillä madot voivat liikkua vapaasti alustojen välillä ja osa niistä päätyy puutarhaasi, kun tyhjennät alimmaisen käsittelyalustan. Käytä aina kotimaisia kompostimatoja vieraslajien luontoon leviämisen estämiseksi!

Kotimaisia kompostimatoja

TIETOA MATOMULLASTA

Vuorokaudessa mato syö noin seitsemän kertaa oman painonsa verran maatuvaa orgaanista materiaalia. Madot syövät vanhan kasvimassan ja lannoittavat mullan omalla lannallaan. Lisäksi madot ilmaavat ja tekevät mullasta kuohkeaa kaivamalla omia käytäviänsä multaan. Etenkin puutarhassa sekä pellossa tämä mullan ilmaus on tärkeä ominaisuus kasvin hyvinvoinnin kannalta.
mullan sekoitus jyrsimellä
Käsitellyn kasvualustan voit sekoittaa jyrsimellä oman puutarhasi maanparannusaineeksi.Matomulta sisältää luonnon omia ravinteita koko kasvukauden ajaksi. Huolehdit vain sopivasta kosteudesta lisäämällä säännöllisesti vettä kasvien tarpeen mukaan. Mullan mukana matoja, jotka möyhentävät multaa kasvimaassasi ja tuottavat sinne lisää kasvun kannalta tärkeitä ravinteita.
madot töissä
Madot työstämässä multaa Kiteen Mato ja Multa Oy:n koealueella.

Kiteen Mato ja Multa Oy


Matokompostori

Yhteystiedot:

.info(@)kiteenmatojamulta.fi.

| Sotkantie 6
82500 Kitee(Kartta)
|

y-tunnus: 2353675-6